14 Eylül 2017 Perşembe

O (IT) 1990 İnceleme



     Lise yıllarında romanını okuduğum o okuduğum en sürükleyici kitaplardan biriydi.  Fakat ben kısa olanını okumuştum yeni baskıları yaklaşık bin sayfa ve okunması gereken kitaplardan. Stephen King efsanelerinden biridir bu eser.Hatta en iyilerinden. Yeni filmine sinemada gitmeden önce eskiden çekilmiş mini dizisini izlemek istedim.

İMDB:6.9

     İlk kısım büyümüş karakterlerimizi çocukluğuna götürerek sırayla tanıtıyor. Mike Hanlon'un aramaları sayesinde unutulmuş olanı hatırlamaya başlıyorlar. Sadece Mike unutmamış çünkü o Derry'den hiç ayrılmamış. Diğerlerinin hayatları başarı içinde geçerken Mike sıradan bir hayat yaşıyor. Bu ekibin dostluğu çocukken bir arada kurdukları kulüp sayesinde gelişiyor. Her birinin palyaçoyu fark etmesi ile yaşadıkları korkuyu birlikte yenmeye çalışıyorlar ve lucky seven oluşmuş oluyor. Birlikte canavarı yok etmeye çalışan çocuklar canavarı yaralıyorlar eğer ölmediyse yine geleceklerine söz veriyorlar ve büyümüş halleriyle bu işe son noktayı koymak için geri dönüyorlar.
     Dizi pek çok şey katmış olabilir sinema dünyasına özellikle alttaki sahneyi film hakkında hiç bilgisi olmayanlar bile hatırlar.
   
     Ayrıca eski fotoğraf görülen yerlerde korkutucu sahneler oluşmakta genelde.

     Diyaloglar o dönem sinemasında olduğu gibi ciddilileşerek, gerçek gösterilmeye çalışılıyor. Çocukların sohbetleri daha çok çocuk sohbeti değil, yetişkin sohbeti gibi duruyor bu nedenle. Fakat bunun temel etmeni o dönemki sinema ve oyunculuk anlayışından ibaret. Yeni filmdeki temel farkın çocukların sahnelerinden kaynaklanacağını düşünüyorum. Ayrıca o yıllardaki efekt kalitesi düşük kalıyor. Yeni filmde efektlerin sizi etkilemesi çok doğal. Korkmak için gerçekten izlenecek filmlerden sayılır. Korku filmi seven sevmeyen herkes yeni filme gitmelidir.
     
     Dizide dikkat çeken noktalardan biri Beverly'nin herkese yüz vermesi olsa gerek.
     
     Buzdolabında konuşan kafa çıkması ise efsane sahnelerden.

Puanım: 7/10


Sonuç: İzlenmesi gereken film


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

O (IT) 1990 İnceleme

     Lise yıllarında romanını okuduğum o okuduğum en sürükleyici kitaplardan biriydi.  Fakat ben kısa olanını okumuştum yeni baskıları y...